Restavracija visokokvalitetne ponudbeRestavracija, kjer ponujajo malice in kosila; restavracija, kjer ponujajo specialitete; restavracija s hitro prehrano, ... pomembno je, da se opredeli kakšnemu ciljnemu gostu bo restavracija namenjena.

interior design slovenia

interior design slovenia interior design slovenia

 

85

85 85

 

 
V tokratnem članku bom napisala nekaj besed o tem, kako najbolje opremiti restavracijo, kjer ponujajo specialitete na visokem nivoju, torej restavracija, kjer zadovoljijo okus še tako zahtevnega gosta. Z drugimi besedami bi lahko takšno restavracijo opredelili tudi kot "slow-food" restavracijo.

Stil opreme v takšnih restavracijah je zelo raznolik, od minimalizma do razkošnih ambientov, ni pa za zanemarit tudi ekstravagandnih oblik, v stilu Karima Rashida. Ne glede na to, za kakšen stil se odločimo je pomembno, da so izbrani materijali vrhunski. Tu seveda odpadejo kakršnekoli imitacije. Govorimo o originalih, pa ne glede na to ali se nanašajo na izbrano pohištvo in svetila ali pa na same materijale, ki so predvideni na pohištvu, tlakih, .... (v kolikor predvidimo leseno pohištvo, potem naj bo to res masiva in ne iveral, ki je sicer lahko zelo dobra imitacija lesa, a vendar ....).

Število miz je v primerjavi s klasično restavracijo bistveno manjše. Na takšen način zagotovimo gostu zasebnost. S tem poudarimo tudi ekskluzivnost.

Pri oblikovanju svetlobe govorimo o takoimenovanih "ambientalnih otočkih", kjer s pravilno postavitvijo svetila poudarjamo določene predele restavracije - to so običajno posamezne mize. S tem poudarimo zasebnost, ki jo pričakuje gost

Stropovi so lahko zelo razgibani. Kot osnoven materijal se običajno uporablja suhomontažni sistem(Knauf, Rigips), s katerim lahko  dosežemo  raznolike oblike, strop pa lahko dodatno poudarimo z barvami, ki običajno niso klasične, temveč dekorativne (odbojne, ....).  Kot zanimiv dekorativen element uporabimo tudi ogledala, ki se lahko pojavljajo tako na stenah, kot tudi na stropovih in tlakih (odvisno od stila, ki ga zasnujemo in efekta, ki ga želimo prikazat).


 
Ostale vsebine v kategoriji

Manjši podeželjski hoteli in Bed and Breakfast

Nekje na sredini brezmejnih vinogradov se nahaja ljubek a udoben hotelček. Natanko štiri dvoposteljne sobe, zajtrkovalnica s kvadratnimi mizicami in manjši bazen. In vse naokrog vinogradi, tu pa tam k...


Obmorski hotel - Projektiranje notranje opreme

»MAJHEN OBMORSKI HOTEL, UDOBJE in PRESTIŽ«


Restavracija visokokvalitetne ponudbe

Restavracija, kjer ponujajo malice in kosila; restavracija, kjer ponujajo specialitete; restavracija s hitro prehrano, ... pomembno je, da se opredeli kakšnemu ciljnemu gostu bo restavracija namenjena...


Restavracija s hitro prehrano

Izbor močnih barv na stenah, primerna razsvetljava, večje število miz, ...


Kongresni turizem

Avdio-video oprema, projekcija, dvd predvajalnik, pravilna postavitev miz, ....


Elegantne, hotelske sobe

Lepo oblikovano in kvalitetno izdelano pohištvo hotelskih sob. Celovita ponudba in širok izbor lesnih dekorjev ter barv.


Hotelska soba v svežih odtenkih zelene

Notranja oprema v sivem, lesnem dekorju in zelenem odtenku vnaša v hotelsko sobo svežino in izrazito moderen izgled.

oblikovanje notranje opreme 3D fotografija vile portorož 3D arhitektura hiše
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2024 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!