Oblikovanje svetil - postavitev razsveljaveSvetila so pomemben del pri celovitem oblikovanju prostora, ne samo z funkcionalnega, temveč tudi z estetskega vidika.

Led svetila v spuščenem stropu.

oblikovanje svetil spuščen strop led oblikovanje svetil spuščen strop led

 

Hotel wellness

študija svetil razsvetljave študija svetil razsvetljave

Simulacija svetil - vizualizacija 

Wellness bazen

študija razsvetljave oblikovanje študija razsvetljave oblikovanje

Simulacija svetil - vizualizacija 

Razsvetljava Restavracije

projektiranje razsvetljave svetil konferenčna soba projektiranje razsvetljave svetil konferenčna soba

 

 
Pri oblikovanju svetila je pomembno, da pomislimo na vse svetlobne segmente v nekem prostoru -  stropni, zidni, viseč, namizni in samostoječ segment. Samo na takšen način lahko oblikujemo eleganten prostor, kjer se sicer izredno funkcionalen predmet, kot je svetilo lahko spremeni v pomembno dekorativno komponento.  V zadnjem času so funkcionalne enote že kar združene v en večji prostor. Zelo pogosto se pojavlja, da so kuhinja, jedilnica in dnevna soba v enem prostoru in prav tu vidim smisel izbora, kjer proizvajalec ponudi svetilo, s katerim lahko povežemo različne svetlobne segmente. Takšen način razmišljanja je po mojem pomemben tudi za oblikovalca, ko v fazi oblikovanja svetila razmišlja že na končno podobo nekega prostora.

Tako, kot pri pohištvu tudi pri svetilih poznamo več stilov, od minimalističnih do bogatih.  Pri izbiri svetil je pomembno, da v prostoru vzpostavimo takšno ravnovesje oblik, da bodo prišle le-te do izraza. Bogat, razkošen, baročen stil najbolje pride do izraza v prostorih, ki razpolagajo z večjo kvadraturo in po možnosti z veliko mero naravne svetlobe. Na takšen način tudi sicer izredno "težka" svetila prostora ne bodo zasičila. Minimalističen stil pa dopušča več možnosti, kjer ga lahko uporabimo tako v velikih prostorih, kot tudi v manjših stanovanjih. Z izborom takšnega stila v velikih prostorih sicer tvegamo efekt hladnega, vendar z ustreznim izborom materijalov (kot je les) se lahko tudi temu efektu izognemo.


 
Ostale vsebine v kategoriji

Kako kreativno osvetliti prostore v stanovanju?

Kaj je inovativnost danes, ko živimo v času, ko je vse odkrito in vse obstaja. Vsega je preveč in težava je v tem, da ne vemo, kaj je tisto, kar nam resnično izboljša kakovost življenja oziroma bivanj...


Oblikovanje svetil - postavitev razsveljave

Svetila so pomemben del pri celovitem oblikovanju prostora, ne samo z funkcionalnega, temveč tudi z estetskega vidika.


Solatube - naravna osvetlitev hiše

Kako zagotoviti dovolj naravne svetlobe v prostorih, ki je sicer nimajo?


Lepe svetilke

Osvetlitev prostorov je sama po sebi samoumevna, saj si dandanes ne predstavljamo preživljanja dolgih zimskih večerov ob soju sveč.

notranja oprema - vizualizacija Hotela v Dalmaciji oblikovanje notranje opreme 3D fotografija vile portorož
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2024 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!