Restavracija s hitro prehranoIzbor močnih barv na stenah, primerna razsvetljava, večje število miz, ...


Z razliko restavracije "slow food" je pri restavracijah s hitro prehrano pomembno, da se gostje pospešeno menjajo. Da to dosežemo je potrebnih več dejavnikov, od priprave in serviranja hrane, pa tudi do pravilne uporabe barv, oblike pohištva in razporeditve prostora.

Priprava in serviranje hrane poteka po principu "self servis", kar omogča hitro postrežbo in s tem posledično tudi hitro konzumacijo. Izbor barv, kot so rdeča, rumena in oranžna na naše čute vplivajo zelo razdražljivo, kar spodbuja k posamezniku, da čimprej poje in zapusti restavracijo (in s tem naredi prostor novim gostom). Običajno lahko stene dodatno dekoriramo z različnimi motivi fototapet ipd.  V kolikor bi izbrali hladne in bolj umirjene barve, kot so modra, zelena in mogoče umazano bela bi bil učinek na naše čute bistveno drugačen - gost bo bolj umirjen in se bo dlje časa zadržal za mizo, tudi potem, ko bo že pojedel, kar je v nasprotju s filozofijo restavracije s hitro prehrano.

Isto velja pri postavitvi svetil. Običajno so takšne restavracije zelo dobro osvetljene. Tu ne moremo govoriti o nekih ambientalnih kotičkih, kjer gostu skozi pritajeno svetlobo zagotavljamo mir. Svetloba je na meji motečega, kar zopet spodbuja k temu, da pojemo in čimprej zapustimo restavracijo.

Jedilne mize so postavljene kar se da tesno, ena poleg druge. Na takšen način zapolnimo prostor z gosti v karseda veliki meri. Uporabljeni materijali na pohištvu naj bodo trpežni, ni pa nujno, da so ekskluzivni. Običajno tudi udobje stolov ni pomembno. Oblike stolov so lahko duhovite in nenavadne. 


 
Ostale vsebine v kategoriji

Manjši podeželjski hoteli in Bed and Breakfast

Nekje na sredini brezmejnih vinogradov se nahaja ljubek a udoben hotelček. Natanko štiri dvoposteljne sobe, zajtrkovalnica s kvadratnimi mizicami in manjši bazen. In vse naokrog vinogradi, tu pa tam k...


Obmorski hotel - Projektiranje notranje opreme

»MAJHEN OBMORSKI HOTEL, UDOBJE in PRESTIŽ«


Restavracija visokokvalitetne ponudbe

Restavracija, kjer ponujajo malice in kosila; restavracija, kjer ponujajo specialitete; restavracija s hitro prehrano, ... pomembno je, da se opredeli kakšnemu ciljnemu gostu bo restavracija namenjena...


Restavracija s hitro prehrano

Izbor močnih barv na stenah, primerna razsvetljava, večje število miz, ...


Kongresni turizem

Avdio-video oprema, projekcija, dvd predvajalnik, pravilna postavitev miz, ....


Elegantne, hotelske sobe

Lepo oblikovano in kvalitetno izdelano pohištvo hotelskih sob. Celovita ponudba in širok izbor lesnih dekorjev ter barv.


Hotelska soba v svežih odtenkih zelene

Notranja oprema v sivem, lesnem dekorju in zelenem odtenku vnaša v hotelsko sobo svežino in izrazito moderen izgled.

3D notranja arhitektura prestižno stanovanje zunanja in notranja ureditev hiše - vizualizacije
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2023 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!