Oblikovanje svetil - postavitev razsveljaveSvetila so pomemben del pri celovitem oblikovanju prostora, ne samo z funkcionalnega, temveč tudi z estetskega vidika.

Led svetila v spuščenem stropu.

oblikovanje svetil spuščen strop led oblikovanje svetil spuščen strop led

 

Hotel wellness

študija svetil razsvetljave študija svetil razsvetljave

Simulacija svetil - vizualizacija 

Wellness bazen

študija razsvetljave oblikovanje študija razsvetljave oblikovanje

Simulacija svetil - vizualizacija 

Razsvetljava Restavracije

projektiranje razsvetljave svetil konferenčna soba projektiranje razsvetljave svetil konferenčna soba

 

 
Pri oblikovanju svetila je pomembno, da pomislimo na vse svetlobne segmente v nekem prostoru -  stropni, zidni, viseč, namizni in samostoječ segment. Samo na takšen način lahko oblikujemo eleganten prostor, kjer se sicer izredno funkcionalen predmet, kot je svetilo lahko spremeni v pomembno dekorativno komponento.  V zadnjem času so funkcionalne enote že kar združene v en večji prostor. Zelo pogosto se pojavlja, da so kuhinja, jedilnica in dnevna soba v enem prostoru in prav tu vidim smisel izbora, kjer proizvajalec ponudi svetilo, s katerim lahko povežemo različne svetlobne segmente. Takšen način razmišljanja je po mojem pomemben tudi za oblikovalca, ko v fazi oblikovanja svetila razmišlja že na končno podobo nekega prostora.

Tako, kot pri pohištvu tudi pri svetilih poznamo več stilov, od minimalističnih do bogatih.  Pri izbiri svetil je pomembno, da v prostoru vzpostavimo takšno ravnovesje oblik, da bodo prišle le-te do izraza. Bogat, razkošen, baročen stil najbolje pride do izraza v prostorih, ki razpolagajo z večjo kvadraturo in po možnosti z veliko mero naravne svetlobe. Na takšen način tudi sicer izredno "težka" svetila prostora ne bodo zasičila. Minimalističen stil pa dopušča več možnosti, kjer ga lahko uporabimo tako v velikih prostorih, kot tudi v manjših stanovanjih. Z izborom takšnega stila v velikih prostorih sicer tvegamo efekt hladnega, vendar z ustreznim izborom materijalov (kot je les) se lahko tudi temu efektu izognemo.

Več o rasvetljavi in svetilih si preberite v rubriki RAZSVETLJAVA.
 
Ostale vsebine v kategoriji

Oblikovanje svetil - postavitev razsveljave

Svetila so pomemben del pri celovitem oblikovanju prostora, ne samo z funkcionalnega, temveč tudi z estetskega vidika.


Od oblikovanja do izvedbe notranje ureditve stanovanja, hiše, hotela....

Nudimo vam vse storitve od oblikovanja, načrtovanja do izvedbe notranje ureditve stanovanja, hiše, apartmajev, hotela, restavracije....


3D Oblikovanje notranje opreme

3D virtualna fotografija in 3D katalog. Oblikovanje, vizualizacija in predstavitev notranje opreme.


Prodaja nepremičnin - 3D oblikovanje stanovanja, hiše...

Da bi lažje privabili potencialne kupce je pametno, da vašo nepremičnino (hiša, stanovanje, vikend, poslovni prostor) dodatno ovrednotite s 3D vizualizacijo.


3D Oblikovalec notranjih prostorov

Bolj kot samo oblikovanje in postavitev pohištva je pomembno oblikovanje notranjih prostorov, kot celote, ki poleg pohištva zajemajo tudi tlake, površinsko obdelavo sten, oblikovanje stropov ter razsv...


Oblikovanje notranjih vrat po meri

V preteklosti notranjim vratom nismo namenjali prevelike pozornosti, vsaj z vidika designa ne. Vrata so morala biti predvsem kvalitetno izdelana.


Zidne dekorativne obloge

Poleg dekorativnih barv so zelo aktualne tudi dekorativne zidne obloge. Lahko imitirajo kovino, steklo, ogledalo, različne teksture in nenavadne vzorce.

notranja oprema - vizualizacija Hotela v Dalmaciji Bazen v wellnesu - 3D vizualizacija notranja ureditev
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2023 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!