Pohištvo, dodatki in barve v vrtcihvrtec - vizualizacija igralnice

oblikovanje notranje opreme vrtec igralnica oblikovanje notranje opreme vrtec igralnica

 

vrtec - vizualizacija igralnice

3D Vrtec Načrtovanje izris opreme 3D Vrtec Načrtovanje izris opreme

 

Vrtec - vizualizacija igralnice

oblikovanje opreme pohištva privat vrtec varstvo otrok oblikovanje opreme pohištva privat vrtec varstvo otrok

 

Načrtovanje notranje opreme v vrtcu

3D projektiranje notranje opreme pohištva vrtec montessori 3D projektiranje notranje opreme pohištva vrtec montessori

 

 
POHIŠTVO:
Robovi omar, miz in stolov naj bodo čimbolj zaobljeni. Omare morajo zagotavljat varen način odpiranja in zapiranja, da se mali prstki po pomoti ne "ujamejo" v vrata omare. Materijali naj bodo naravni, vendar morajo biti trpežni. Pomembno je zagotoviti dovolj knjižnih polic in polic namenjenih izdelkom. Posamezni kosi pohištva so lahko tudi dvonamenski, kot naprimer počivalnik, ki se spremeni v posteljico ali pa manjši štirikolesnik, ki ima zadnji del namenjen shranjevanju igrač ali knjigic. V vsakem primeru je potrebno predhodno preveriti ali izbrani kosi pohištva razpolagajo z ustreznimi certifikati.

BARVE:
Stene v igralnicah naj bodo v umirjenih tonih zelene in modre barve, saj so igralnice že same po sebi, z otroško navzočnostjo, njihovimi izdelki, igračami in drugimi pripomočki dovolj izrazite oz. dinamične. V kolikor bi stene barvali v tople barve, kot sta rdeča in oranžna, bi prostori delovali preveč natrpano, pa tudi občutek v njih bi bil "nemiren".

DODATKI:
Kot zanimiv element so tudi ogledala. Malčki se zelo radi gledajo in raziskujejo lastne izraze, lastno mimiko. Po mojem mnenju, predvsem v igralnicah, ki bodo služile tudi kot spalni del, z ogledali ni za pretiravat. Najprimernejši prostori so notranji hodniki, ki ne razpolagajo toliko z dnevno svetlobo in mogoče zaradi tega delujejo tudi bolj utesnjeno. Ogledala pripomorejo tudi k temu, da bo prostor deloval večje.
Kot zanimiv dodatek so tudi akvariji, polni raznovrstnih ribic. Živali na splošno delujejo zelo pozitivno na otroke, zato je v vrtcih smiselna umestitev akvarija. Pomembno je le, da je voda vselej bistra in čista. Lahko bi jih postavili v igralnice ali pa celo v kopalnice. Sicer pa se običajno takšni dodatki nahajajo na hodnikih.
 
Ostale vsebine v kategoriji
3D vizualizacija kuhinje notranja ureditev hiše notranja oprema arhitektura ambienta
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2024 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!