Pisarniško pohištvo - Pisarne v modernem stilu
Izbrani materiali, barve in oblika pohištva so elementi, ki bistveno oblikujejo podobo nekega prostora, v našem primeru pisarne. Moderen stil bi lahko opredelila kot enostaven, čistih linij, lahko je barvit ali brezbarven. Italiansko Pisarniško pohištvo Organizacija samega delovnega procesa je lahko pri takšnem stilu postavljena pod vprašaj, kar pomeni, da z vnašanjem sicer >nepohištvenih< elementov, kot sta lahko dva lesena zaboja za sadje, pobarvana v snežno belo barvo, ki služita kot podstavek za polico, na kateri so fascikli ali strokovna literatura, bistveno oblikujeta neklasičen, torej moderen izgled pisarne. Ni pa nujno, da je temu tako. Proizvajalci pisarniškega pohištva so v zadnjih letih naredili ogromno na področju oblikovanja in če želite ergonomije delovnega procesa. Fleksibilnost in drugačnost sta ključni besedi pri oblikovanju modernega in lepega pisarniškega pohištva.

Tlaki v moderni pisarni so lahko leseni (parket), lahko so kamniti (keramične ploščice), lahko so pa tudi iz umetnih mas. V zadnjem času postajajo izredno popularni poliuretanski tlaki. Proizvajalci takšnih tlakov omogočajo nešteto barvnih kombinacij ter intarzij različnih materialov in oblik, kot so školjke, kamenčki..., po drugi strani pa tudi oblikovanje že pravih mojstrovin v obliki slik. Na takšen način postanejo tlaki izrazit dekorativen element v pisarni in če želite - ena mala galerija, ki vas spremlja, medtem ko hodite po njej. Istočasno pa pričarajo v prostor tudi drugačen pogled.
Predstavljajte si moderno pisarno s poliuretanskimi tlaki, kjer le-ti na sredini prostora prikazujejo kakšno Mirojevo mojstrovino. pisarniško pohištvo ItaliaStene v takšnem primeru kar izgubijo vlogo dekorativnega elementa, saj so tla dovolj močnega >značaja<, ki oblikuje podobo pisarne. Mogoče bi na sicer belo steno obesili še kakšno Mirojevo sliko, vendar ne gre za pretiravat. V kolikor je pisarna večja si to lahko privoščite, če pa gre za manjše pisarne, kabinete, potem so dekorativni tlaki več kot dovolj.

V pisarnah je velik poudarek tudi na razsvetljavi. Delovna razsvetljava z visoko svetlobno močjo je nujen element vsakega delovnega prostora. Zagotovo obstajajo razlike, kjer določeni poklicni profili potrebujejo drugačno delovno svetlobo, kot nekateri drugi. Vsekakor je potrebno pisarno opremiti s stropnimi in namizni svetili.

Pohištvo pa je lahko iz različnih materialov in barv. Po mojem mnenju je pri izbiri modernega pohištva pomembna predvsem oblika. Čeprav so "na pohodu" ponovno okrogline, je pisarniško pohištvo še vedno pretežno pravokotnih oblik.

 

Maja Blažič, interior designer 
Ostale vsebine v kategorijiPisarniško pohištvo - višina pisalne mize

Višina pisalne mize je zelo pomemben dejavnik pri opremi pisarne ali drugega poslovnega prostora, delovnega mesta, nenazadnje tudi domače pisarne.


Pisarniško pohištvo za pisarne z več delovnimi mesti

Oblikovno in barvno usklajene večje pisarne.


Pisarniške omare - arhivske omare

Da bodo prostori arhiva in pisarne urejeni in funkcionalni so pisarniške omare pomemben element notranje opreme.


Ureditev pisarne na domu

Lepo oblikovana in urejena pisarna v domači hiši ali stanovanju nudi vse udobje dela na domu.

3D vizualizacija restavracije notranja oprema arhitektura ambienta
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2024 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!