Otroška soba – Predšolski otrokOkrog prvega leta starosti otrok shodi in za njega se začne obdobje »samostojnosti«. Odpre se mu popolnoma nov svet, ki ga do tedaj ni poznal.

Dekliška soba

roza otroška soba roza otroška soba

 

Sobica za dečka

barvita otroška soba pograd barvita otroška soba pograd

 

Soba za predšolskega otroka

otroška soba pohištvo otroška soba pohištvo

 

otroška soba 2

otroška soba 2 otroška soba 2

 

otroška soba 3

otroška soba 3 otroška soba 3

 

otroška soba 1

otroška soba 1 otroška soba 1

 

otroška soba 4

otroška soba 4 otroška soba 4

 

otroška soba 5

otroška soba 5 otroška soba 5

 

otroška soba 6

otroška soba 6 otroška soba 6

 

 
Z rokami dosega police in predmete, ki jih do tedaj ni mogel, zato je pomembno, da se predmete, ki bi lahko kakorkoli ogrožali otrokovo varnost prestavi na drugo mesto, kjer jih otrok ne bo dosegel.

Pohištvo v otroški sobi  za predšolskega otoka je naslednje:

  • postelja, dolžine 120 ali 140 cm
  • garderobna omara s predalniki,
  • mizica s stolčki (otroško pohištvo),
  • počivalnik ali vreča,
  • dodatki (risalna tabla, zaboji za igrače, …)


Otrok v tem obdobju potrebuje predvsem prostor za igro. Velikokrat je rešitev, da starši zamenjajo svojo spalnico z otroško sobo, tako otroku zagotovijo večjo sobo.

Pri izbiri pohištva je poleg tega, da je primerno za čiščenje, da je varno, uporabno in trpežno pomembno tudi dejstvo, da je »prijazno«. Otroške glavice so polne domišljije in velikokrat se zgodi, da nedolžni in veliki okrogli ročaji na vratih omare ponoči izgledajo, kot dvoje oči, ki jezno gledajo. Pri izbiri pohištva bodite pozorni na takšne in drugačne malenkosti, ki lahko povzročijo nepotrebne skrbi in strahove.

Vendar kljub navidezni potrebi po samostojnosti otrok še vedno potrebuje veliko ljubezni in občutek varnosti, ki mu ga lahko zagotovita le starša ali skrbniki. Zato je počivalnik ali vreča še vedno zaželjen kos pohištva, kjer se otrok in starš zbližata, kjer skupaj prebirata knjigice. Sicer pa je vsakodnevna navada prebiranja in listanja otroške literature dobra popotnica za vnaprej, saj si bo otrok s tem pridobil zdrav in vesten odnos do knjig.

Pomembno je tudi, da ima otrok na tleh dovolj prostora za igro s kockami, za sestavljanje tračnic, po katerih vozi vlakce, postavitev hišic za punčke, itd.

Mizica in stolčki naj bodo primerne velikosti, tako da bo otroku udobno in bo lahko nemoteno risal, lepil nalepke v albume in gledal slikanice.

Zabojniki za igrače so lahko tudi na kolescih, tako se jih lažje prevaža po prostoru in v druge prostore.

Barve sten naj bodo pralne in s tem lahke za vzdrževanje in čiščenje. Stene so v tem obdobju pisane, predvsem pa polepljene z malimi mojstrovinami, ki jih je potrebno razstaviti. Na takšen način tudi izkazujemo naklonjenost otrokovim umetniškim dosežkom ter ga spodbujamo. Zaradi tega, lahko na steno pritrdite leseno zidno oblogo, na katero boste vedno znova in znova lepili njegove risbice. Zaželjena je tudi risalna tabla, ki je lahko samostoječa ali se jo pritrdi na zid.
 
Ostale vsebine v kategoriji

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza, post...


Soba za dojenčka

Soba je prilagojena potrebam dojenčka in njegovi vsakodnevni negi in razvoju.


Otroška soba – Predšolski otrok

Okrog prvega leta starosti otrok shodi in za njega se začne obdobje »samostojnosti«. Odpre se mu popolnoma nov svet, ki ga do tedaj ni poznal.


Otroška - mladinska soba – šolar

Ko začne otrok obiskovat osnovno šolo nastane vsakodnevna obveznost, ki je povezana s pisanjem domačih nalog in učenjem.


Mladinska soba Tommy

Mladinska soba, kjer je zagotovljeno optimalno delovno okolje.


Stenske dekoracije v otroških sobah

Kot zanimiv stenski detajl so pravgotovo keramične stenske dekoracije.


Otroška soba v morskem stilu

Otroške sobe za male pomorščake.


Otroška soba v klasičnem stilu

Otroške sobice za male prince in princeske.


Otroške sobice - cenovno ugodne

Ponujamo vam komponibilni program cenovno ugodnih otroških sobic


Pisalne mize za šolarje

Pisalna miza sodi med pomembnejše kose pohištva v otroški oz. mladinski sobi. Pomembno je, da je pravilno umeščena v prostoru in dimenzijsko prilagojena.


Otroška soba v elegantnem klasičnem stilu

Kvalitetno izdelano pohištvo v otroški sobi. Kombinacija lesa in kovine.


Pohištvo za manjše otroške sobe

Postelja, ki se jo zapre ob steno in izvlečna pisalna miza sta pohištvena elementa, primerna za manjše in utesnjene otroške sobe.


Pogradi v otroških sobah

Ko ne gre v širino, mora v višino. Izkoristek višine v otroških sobah je vsakodnevna stalnica.

Bazen v wellnesu - 3D vizualizacija notranja ureditev 3D Vizualizacija arhitekture masivno pohištvo načrtovanje
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2024 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!